Użytkownik
Stawki poszły w górę... podatek Religi... itp...
A ile płaciliście za AC ?
Ja dzisiaj byłem w PZU i ubezpieczając na 10 tyś zł mojego B6 z 2001 roku przy zniżkach 60 % Pani wyliczyła mi 780 zł.
Modern-Father
Jak się dowiadywałem to bez zniżek koszt AC w PZU jest około 10-12% wartości moto.
Znaczy zawsze prosiłem o wyliczenie i tak to wyglądało.
Mam pytanko: gdzie ubezpieczcie swoje samochody? Gdzie mają w miarę dobrą stawką cena/oferta. Chodzi mi o OC+NNW. Obecnie jestem w PZU - sprawdzałem w innych ubezpieczalniach i mogę zaoszczędzić tak 100 - 150 pln. Co polecacie?
polecam tak gdzie taniej, w razie W i tak nie ty sie z nimi użerasz, tylko ten w którego walnąłeś. Ja różnie, AXA, mBank, MTU
Użytkownik
Ja chodzę do agencji ubezpieczeniowej - mają tam oferty kilkunastu ubezpieczycieli i wybierają najtańszą. Ostatnio słyszałem że na poczcie mają dobre stawki - niedługo mi się kończy OC więc będę musiał sprawdzić ofertę poczty.
Tomek napisał:
Jak się dowiadywałem to bez zniżek koszt AC w PZU jest około 10-12% wartości moto.
Znaczy zawsze prosiłem o wyliczenie i tak to wyglądało.
Jak jak pytałem w PZU to mi wyliczyli że jak wartość motocykla byłaby 10tys.zł to AC wyniosłoby 2800zł. Tak więc 28% wartości motocykla
Ostatnio edytowany przez Grzesiek82 (2009-09-15 08:08:46)
Ale wam dobrze..
mam 20% znizki
samo OC
najtansze co tu znalazlem
R1 poj.998ccm
661E za rok.
Sara Assicurazioni
za B-Kinga bylo mniej wiecej tyle samo
Użytkownik
OC 136zl
NNW 47zl
chyba byla w tym znizka 10% za zaplacenie jednorazowo...
jj
Modern-Father
Samochód OC gdzie najtaniej i co oferuja w gratisie do OC.(Mini Asistans,holowanie czy ubezpieczone szyby i takie tam pierdy)
Tylko, że ja pisałem o puszkach - z ofert które prześledziłem to w axa mam ze 150 pln taniej niż w pzju- jest jeszcze hestja ale nnw ma chyba tak sobie - co do bandziora to dla mnie najlepsze jest pzu - mam max zniżek, więc jest dobrze - kilkadziesiąt złotych.
q_nerk napisał:
polecam tak gdzie taniej, w razie W i tak nie ty sie z nimi użerasz, tylko ten w którego walnąłeś. Ja różnie, AXA, mBank, MTU
A postaw się z drugiej strony, jak w Ciebie ktoś przypierdzieli to Ty się z nimi użerasz i wtedy zaczynają się problemy, natworzyło sie badziewnych firm ubezpieczeniowych które biorą kasę a przy wypłacie mają klienta w dupie.
Ubezpieczając ostatnio drugie auto obdzwoniłem większość możliwych firm i tylko w jednej wyszło mi tańsze OC niz w PZU. (chyba w Commercial Union jak dobrze pamiętam ale różnica była około 30-50 zł na rok) a reszta "tanich ubezpieczycieli" okazała się droższa od PZU.