Ogłoszenie

UWAGA: 13.11.2009 - Nowe forum otwarte! Zapraszamy do rejestracji www.polishbanditcrew.pl

Przypominamy wszystkim użytkownikom PBC, że warunkiem niezbędnym do zatwierdzenia Waszego profilu do statusu Klubowicz PBC jest wpisanie daty urodzenia oraz miasta!!

Obecne forum pozostaje w opcji read-only (tylko do odczytu).

#16 2009-04-09 07:48:10

Tomek

Modern-Father

Re: Bandit gasnie

Albo przytkany kranik albo zawiesił się  albo przewód podciśnienia zagięty.

[b]Tomek
http://ggmania.eu/ico/links/947886001256820708.gif
Lepiej być 30 minut później Niż 30 lat za wcześnie

#17 2009-04-10 19:52:18

Awrak

Użytkownik

2321250
Ujeżdżam: Bandit 600N K1

... wydaje mi sie ze juz wszystko jest ok. zalozylem opaske na rpzewod podcisnieniowy przy kraniku. zauwazylem ze z drugiej strony jest opaska wiec wpadla mi do glowy mysl ze to moze byc to. no i dzisiaj troche pojezdzilem i wszystko ok. Kranik na ON i wszystko smiga.

taka glupota.... no ale nikt sie madrym nie urodzil
wszystkiego trzeba sie nauczyc.

Mam nadzieje ze w tym tkwil problem Dzieki wszystkim Pozdrawiam

#18 2009-06-23 17:16:01

Awrak

Użytkownik

2321250

No i niestety muszę odświeżyć temat.

sprawa wygląda tak. jechałem z górki i pech chciał ze było mało paliwa w zbiorniku no i jak to z górki nie wyczułem tego (hamowałem silnikiem ), na dole motocykl zgasł. Po przestawieniu kranika na rezerwę trochę się pomęczyłem i udało się odpalić. mimo wszystko motocykl był słabszy.

Jak dojechałem do domu motocykl postał dwa dni i zaczął chodzić normalnie. wszystko było ok, aż tu dzisiaj nagle znowu to samo. slaby, i żeby odpalić (jak był już rozgrzany) musiałem mocno przekręcić manetkę gazu. Jak dojechałem na miejsce postoju odpalił obrazu..

Czytałem inne tematy ale nie było nic o skutkach jazdy bez paliwa

w filtrze paliwa jest trochę powietrza ( jest w pozycji uniemożliwiającej mu napełnienie się całkowite tzn "bokiem" ) i zastanawiam się czy możliwe jest ze zapowietrzył mi się układ paliwowy?Gaźniki czy coś? Jeśli mam racje to jak to odpowietrzyć? Wężyki w górę i nalewać paliwa?   Może powinienem zostawić go na noc z kranikiem w pozycji PRI?

.

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Ostatnio edytowany przez Awrak (2009-06-23 17:17:51)

#19 2009-06-23 18:43:37

Mad Jaro

Użytkownik

9287670
Ujeżdżam: Niunię GSF600N 05'

Masz podobną sytuację co u mnie, problem rozwiązało wywalenie filtra paliwa całkowicie (założyłem przelotkę w to miejsce)

Problem polega na tym, że przez filtr który masz założony wacha ma problem się przedostać grawitacyjnie, jak jest dużo paliwa w baku jest w "miarę" OK ale wystarczy ze spadnie poniżej 7-8L i nie ma siły już przepchać się przez ów filierek i moto robi się mułowaty ma problem z zapaleniem, przerywa jak dajesz gazu itp. A na PRI będzie OK bo zalejesz gazniory.

Wywal filtr paliwa, bo wystarczający i tak jest ten w baku.

My Bikes                                 Akwarystyka Słodkowodna
   "To, że nie Jesteś "kimś..."
    Nie znaczy, że Jesteś "nikim..."                   "Drugie hobby"

#20 2009-06-23 18:53:41

Awrak

Użytkownik

2321250

Mad Jaro napisał:

Masz podobną sytuację co u mnie, problem rozwiązało wywalenie filtra paliwa całkowicie (założyłem przelotkę w to miejsce)

Problem polega na tym, że przez filtr który masz założony wacha ma problem się przedostać grawitacyjnie, jak jest dużo paliwa w baku jest w "miarę" OK ale wystarczy ze spadnie poniżej 7-8L i nie ma siły już przepchać się przez ów filierek i moto robi się mułowaty ma problem z zapaleniem, przerywa jak dajesz gazu itp. A na PRI będzie OK bo zalejesz gazniory.

Wywal filtr paliwa, bo wystarczający i tak jest ten w baku.

no wlasnie qmpel co mial GS500 a obecnie ma SV650 mowi ze on wogole nie ma filtra. Tylko dziwne ze sytuacja ta pojawila sie teraz, a na tym filtrze zrobilem juz z 3tys km.

#21 2009-06-23 19:08:35

Mad Jaro

Użytkownik

9287670

Po prostu miałeś więcej wachy i filtr jakoś dawał radę, mówię ci wywal to cholerstwo.
Odkąd to zrobiłem nie mam żadnych problemów z krztuszeniem, dławieniem, gaśnięciem i wyregulowałem w końcu idealnie gaźniory bo przedtem na butelce wachy przez filtr jak robiłem synchro to przy max otwarciu przerywał jakby za mało wachy myślałem początkowo, że to zły skład mieszanki niepotrzebnie z tym mieszając. A wszystkiemu winny był filtr paliwa...

Zresztą przeczytaj cały ten wątek: http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=162&p=1

#22 2009-06-23 20:35:41

Awrak

Użytkownik

2321250

no to teraz pytanie wywalic papierowy filtr i kupic "siatkowy" czy pozbyc sie wogole. pomysle i dam znac czy pomoglo. dzieki

#23 2009-06-23 20:53:46

Mad Jaro

Użytkownik

9287670

Wywal całkiem, po co to cholerstwo ?

Wnioskując, oryginalny miał tylko wyłapywać większe części mechaniczne, ale to się mija z celem ponieważ ten w baku jest drobniejszy niż ten na przewodzie...

Wywal to całkiem, a na koniec sezonu spuszczasz wache koreczkami u dołu gaźników, i zlatuje z ewentualnym mętnym osadem, bo tego nie wyłapie nawet papierowy filterek.

#24 2009-06-24 13:03:11

Awrak

Użytkownik

2321250

hmm dzisiaj chciałem pojechać do sklepu po jakiś łącznik czy cały wężyk żeby filtr zastąpić. i jak na złość motocykl chodzi tak jak powinien i sklep zamknięty wyjątkowo dzisiaj

Pozdrawiam

Nowe forum otwarte! Zapraszamy do rejestracji www.polishbanditcrew.pl

Przypominamy wszystkim użytkownikom PBC, że warunkiem niezbędnym do zatwierdzenia Waszego profilu do statusu Klubowicz PBC jest wpisanie daty urodzenia oraz miasta!!

Obecne forum pozostaje w opcji read-only (tylko do odczytu).

Stopka forum

RSS