Cieszę się że udało się odkryć trochę naszych słabości, co jednakże nie umniejsza wizerunku twardzieli
Pagan - racja. Nie mogę mówić za wszystkich, ale ja to rzeczywiście zapomniałam jak wygląda rower i basen, trzeba coś z tym zrobić, a nie ciągle tylko moto i moto
Pytanie kolejne - czy ktoś robi rozgrzewkę przed jazdą? Na motoszkole robiłam to pierwszy i ostatni raz. Ciekawe jakby sąsiedzi w garażu patrzyli na moje wygibasy przed motocyklem ??
Mnie natomiast strasznie bolą nadgarstki, zwłaszcza prawy . W trasie muszę się co jakiś czas (jakieś 100 km) zatrzymać bo ból nie pozwala mi jechać. Cała prawa dłoń najpierw mi drętwieje a później zaczyna strasznie boleć.
No i tak jak każdy mam oczywiście okropne bóle przy tankowaniu . Właśnie dziś patrzyłam rano na licznik kilometrów wskazujący że nieubłaganie zbliża się czas zajechania na stację i sobie cichutko roniłam łzy. A wypłata dopiero za 2 tyg
buuuu
ropcio napisał:
a nie macie tak, że w pewnym momencie drętwieje wam noga i musicie w czasie jazdy stanąć i wyprostować się???
Bo ja tak mam i to często, po prostu łapie mnie skurcz w łydce albo udzie, a potem drętwieje mi noga
zacznij jesc magnez to nie bedziesz mial skurczow...
No to i ja sie wypowiem, pomijając ból finansowy to boli mnie lewa ręka, a dokładnie nadgarstek z lewej strony od kości strzałkowej chyba . Miałem kiedyś wywrotkę w stanie upojenia
, no i zerwałem jakieś ścięgna i jak naciskam często sprzęgło to ręka mi drętwieje i boli a tak poza tym o prawidłową pozycje dbam poprzez mocne trzymanie baku udami
.
wątek faktycznie ciekawy ..
dużo dolegliwości jest podczas jak i zarówno po jechaniu moto ..
mnie czasami przy wiekszych predkościach zapiera dech w piersiach ciężko mi oddychać moze czas pożegnać sie z nałogiem ...
czasami bolą mnie kolana jak i kostki w rękach skutki jezdzenia bez rękawic na bandziorku jak i na wielu innych moturach ... kiedy było zmino ..
głowa mnie boli od kasku ale musi sie ugnieśc więc mam nadzieję ze bedzie lepiej ... i boli mnie czasem prawa ręka cała odbarku do dłoni ale nic nie zastąpi wrażeń po jeździe na bandziorku
Jak bym tak cierpiał bóle fizyczne podczas jazdy jak co niektórzy tutaj to bym się mocno zastanowił nad swoją kondycją fizyczną oraz hobbi.
Karbiker napisał:
Jak bym tak cierpiał bóle fizyczne podczas jazdy jak co niektórzy tutaj to bym się mocno zastanowił nad swoją kondycją fizyczną oraz hobbi.
Ja się zastanawiam właśnie
Druchna napisał:
Karbiker napisał:
Ja się zastanawiam właśnie
Droga Druchno tylko nad, którym wariantem?
Ja czasami jak jade swoją suczką to obawiam się o moje zdrowie psychiczne, a mianowicie bywa że dostaje ataku jakiejś głupawki i zaczynam włazić na bak, wrzeszczeć jak szaleniec, wydawać dość nie normalne dzwięki. Bywa że poganiam swoją bandytke jak konia:D. A czasem usiąde i się gapie przez dwie godziny na jej kształty, zachwycając się prostotą i zgrabnością.
Bywa również żę jadąc mam ochotę zsiąść z motorku wyciągnąć jakiegoś inteligenta z puszki, wpierd*** a póżniej bardzo grzecznie poprosić o używanie mózgu i wyobrazni po czym jeszcze raz wpierd*** na pożegnanie.
Druchna - chyba mi się udzieliła Twoja dolegliwość Nic mi do tej pory nie było, przeczytałem temat wczoraj, dzisiaj jade sobie do Trzebini i co? Czuje mocno lewą dłoń
Ale z tego co zauważyłem, to dzieje się tak w mieście - wtedy jestem bardziej spięty i ciężar przekładam na ręce. Natomiast w trasie - wiatr skutecznie prostuje moją lekko zgarbioną pozycję i zdejmuje obciążenie z manetek. Jaki z tego wniosek? Trzeba częściej na zloty jeździć
ropcio napisał:
DonCapone napisał:
właśnie jem magnez a mimo wszystko mam skurcze i to nie tylko na moto ale też na Judo
to trzeba jeść owoce cytrusowe takie jak pomarańcza, grejpfrut, pomidor ( podobno tez warzywo ) , bo łykanie magnezu to raczej mały efekt da, mądra dieta to najlepsze lekarstwa na wszystko
Użytkownik
po przesiadce z blada na dziorka nic mnie nie boli ! :>
Bandzior napisał:
ropcio napisał:
DonCapone napisał:
właśnie jem magnez a mimo wszystko mam skurcze i to nie tylko na moto ale też na Judo
to trzeba jeść owoce cytrusowe takie jak pomarańcza, grejpfrut, pomidor ( podobno tez warzywo )
, bo łykanie magnezu to raczej mały efekt da, mądra dieta to najlepsze lekarstwa na wszystko
Efekt natychmiastowy na skurcze to roztworek wody z solą - sprawdzone a magnez to łykaj jak Ci np oko lata