Użytkownik
Koledzy przeszukalem forum, ale w zadnym watku nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.
Cos mi wpada w rezonans, wydaje mi sie, ze to nie rozrzad, bo na wyzszych obrotach tego nie slychac tylko miedzy 2-3 tys obr, poza tym to jest taki jakby "suchy" odglos niedokreconej srubki... Posprawdzalem te co widac z zewnatrz, ale dalej to bzyczy i mnie denerwuje. Poradzcie gdzie jeszcze moge zajrzec
Czasem jade sobie ze stala predkoscia przy tych samych obrotach i nagle jak wchodze w luk, to mi zabzyczy na chwilke i przestanie... Wiem, ze troche glupi problem, ale naprawde nie wiem co to
Użytkownik
Mam to samo, ale w b12. Zadzwoni w dwóch zakresach obrotów 3500 i 4300 (nie w przedziale 3500-4300 tylko jedynie przy tych obrotach). Tak trochę jakby łańcuszek o ten metalowy górny dekiel. Nie ważne zimny czy ciepły. Napinacz jest na 1/3 naciągu.
A ja ostatnio odkryłem co mnie wkurwiało a była to.... blaszka aluminiowa okalająca stacyjkę i te 2 przyciski
na zegarach. Tak chłopaki, to jest cienka aluminiowa blacha klejona do plastikowej obudowy zegarów! Taśma
dwustronnie klejąca załatwiła sprawę
Użytkownik
Mi w rezonans wpada podnóżek pasażera od strony wydechu.
Ojciec Moderator - Naczelny Baner PBC
u mnie: podnóżki, klucze w schowku, poluźnione plastiki w zadupku i ogólnie cały Bandzior jest wibracjogenny
a mi jajca wpadaja w rezonans jak wsiade na bandyte
a tak powaznie to mnie tyz cos brzynczy w jakims tam zakresie ale sie juz przyzwyczailem
i to olalem.. bandit juz tak ma
Użytkownik
a ja mam lekkie drgania na podnozkach ale to chyba tak ma byc ;P
Użytkownik
Tolinek napisał:
Taśma
dwustronnie klejąca załatwiła sprawę
ale ta superzajebiscie klejaca ktorej uzywales w przy olejarce ,czy zwykla jakas
a i jeszcze jedno - w 600 tez sie trzesie pare rzeczy - nie zdjagnozowalem bo i przy lampach i pierdoly pod siedzeniem i plastiki z tylu .za duzo ogladania
mialem podobnie.
Calkowicie luzna sruba na kolektorze.
Ponad 8000km wqrwiania sie aby to znalezc..
Jacekrysiek napisał:
ale ta superzajebiscie klejaca ktorej uzywales w przy olejarce ,czy zwykla jakas
I zwykła, i nie zwykła. Kupiłem w Lidlu ake produkt firmy 3M czyli najwyższa półka.
To jest taka gąbczasta taśma grubości około 0.5mm.
W skrócie Panowie: SUZUKI - Stuki i Puki. Srać na to
Ostatnio edytowany przez Tolinek (2009-09-19 20:31:19)
W Bandziorze wszystko potrafi drżeć i wpadać w rezonans. Taka uroda sprzęta. U mnie też w pewnym zakresie obrotów wpada coś w wibracje, ale jak się jedzie, to się tego nie słyszy. Koń jaki jest, każdy widzi.
Użytkownik
Mi w pierwszym dzwoniła tylna klapka łącząca dwie strony zadupka, a w tym tylne nadkole ale jeszcze muszę sprawdzić
Z Bandziorem tak jest - jak coś nie dzwoni i nie rzęzi, to znaczy, że się popsuł.