Byłem dziś w Galerii Mokotów i widzę że na dole stoisko Ducati miła Pani poinformowała mnie o konkursie ; ) a ja informuje Was : )
http://www.ducati.info.pl/aktualnosci.php?id=30
Do wygrania na WEEKEND z pełnym bakiem i limitem 500km Ducati Monster ; )
Modern-Father
A jakie było pytanie konkursowe na kuponie
PS.Przeczytałem regulamin rozbawił mnie deczko np.
Organizator może zażądać 100% kaucji za motocykl.
Sam wybiera jakim będziesz jeździł
I może to być inny motocykl niż Ducati
LOOOL to tego nie wyczytałem czyli zbierają dane i potem bombardują spamem i fige dostajesz... Ducati pewnie jakies 60k...
Jesli chodzi o pytania:
1. Z jakiego kraju jest Ducati -> Włochy
2. Gdzie miesci sie siedziba ( miasto ) -> Bolonia
3. I tutaj w trzecim jakis system chodzilo w moto ;/ ( pytanie techniczne nie powtórzę ).
Modern-Father
Zapytam Panię na stoisku
Zapewne chodziło o rozrząd desmodromiczny. Bo sa badzo dumni z tego rozwiązania
o o o o ... coś takiego : )) oczywiście pytania są A B C : )) prawie jak na studiach : ))
I wszystko jasne ; ) ->
Desmodroniczny rozrząd
stosowany przede wszystkim przez Ducati system rozrządu, tzw. wymuszonego. Nie jest szeroko rozpowszechniony ze względu na wysoki stopień skomplikowania i cenę. Rozrząd desmodromiczny polega na tym, że każdy zawór sterowany jest dwiema krzywkami: jedną otwierającą i jedną wymuszającą jego zamknięcie. W rozwiązaniu tym sprężyna zaworowa (o ile jest) pełni rolę pomocniczą. Układ ten dzięki precyzyjnemu sterowaniu ruchem zaworów pozwala na osiąganie przez silnik dużych prędkości obrotowych, co jest szczególnie pożądane w silnikach sportowych i wyczynowych.
Ostatnio edytowany przez Tribord (2009-09-04 14:35:12)
Traffic Circle Tamer
Użytkownik
Ale jak by nie bylo czarne Ducati Streetfighter S wymiata 155KM-167kg. Do tego rura Termignoni... moje marzenie.
jak bym miał płacic 100% wartości wolał bym chyba dla siebie kupic juz tego dukata
Modern-Father
Pitbull200 napisał:
Ciekawe gdzie takim ducatem dojedziesz
Jak nie strzeli łańcuch i nie zetnie śruby zębatki to na stacje paliw może i doczłapie