Przyszedł mi list z PZU, że mija mi polisa.Przysłali mi odrazu kwitek do zapłaty na poczcie a na nim cena 208 zł, zdziwiłem się że tak dużo, patrze wkurzony do starej polisy i tam jest 164zł. Nie wiem o co chodzi bo teoretycznie dostane od nich 10% za bez szkodową jazdę + 5% za przedłurzenie umowy. Wykonałem skąplikowane obliczenia 164 * 0.85 = 208 i doszedłem do sprzeczności.O co k... chodzi.
Gdzie Wy ubezpieczacie swoje sprzęty i przedewszystki za ile?
Użytkownik
PZU w Szczecinie, 136 zł za rok.
Może jakąś zwyżkę za wiek dostałeś?
hmm moze cos im sie pomylilo..a moze wzroslo dlatego ze od jakiegos czasu w OC wliczone jest rowniez obowiazkowe NW ale myslalam ze to tylko samochodow dotyczy..proponuje wejsc na strone pzu i poczytac sobie lub isc do ubezpieczyciela i to wytlumaczyc :]
ja ubezpieczam w PZU i place 78zł :] ale to dlatego ze moj dziadek jest wspolwlascicielem i ma maksymalne znizki )
Również w PZU. W sierpniu za b4 miałam 90 zł za rok do zapłaty (bez NW).
W tym roku składki poszły sporo w górę. Do tego za płatność w ratach doliczają 10% zwyżki.
Gdzieś już był temat ubezpieczeń,
Ja też w PZU OC + NW na 15 tys zł, płącę 112 zł na rok i mam zniżki 50 % za i dodatkowo jakieś tam duperele za wpłątę w jednej racie, za przedluzenie na kolejny rok itd.
Najlepiej idź do jakiegoś oddziału PZU i niech Ci wytłumaczą dlaczego tak a nie inaczej
Chodzi o to ze z każdym rokiem podnosi się podstawa od której liczona jest składka, w tym roku jest to wzrost ok 30 pln, tak było w moim bandicie z 2001 600S. Jeżeli chodzi o przysyłanie kwitków z pzu, nigdy nie płaćcie tych kwitków, zawsze pójdźcie do agenta i niech wam wyliczy, Jestem pewny ze wyliczy wam mniej. Słyszałem ze pzu specjalnie wysyła kwitki z wyższą kasa bo jak wpłacisz a potem się skapujesz to zanim Ci oddadzą to zarobią na tej kasie.
Modern-Father
Czasami jest błąd na druku.Jedź do inspektoratu i opłać na miejscu
Od 1 czerwca składka w PZU poszła z 120 zł (100 %) na 150 zł (100%). Sam się zdziwiłem jak w środę byłem w PZU.
NW to chyba koszt 3,10 zł za każdy 1000 zł ubezpieczenia. Przy czym NW nie jest obowiązkowe.
Modern-Father
BPT napisał:
Kiedyś słyszałem ze Allianz ma dobre ceny na moto. Może trzeba by się do nich udać i zweryfikować
Mają dobre ceny jak bierzesz cały pakiet OC NW AC
Samo OC najtaniej do tej pory było w PZU.
Godfather
Dokładnie tak - ja chciałem wziąć cały pakiet i zdecydowałem się na Allianza, ale w końcu zostałem przy samym OC,NW (PZU nie mogłem wziąć).
Ja mam w pzju i zapłaciłem w tym roku 52 pln z nnw - ale mam wszystkie zniżki i za cały rok - a po za tym pzu ma stawki zależne od regionu, w innych ubezpieczalniach nie mieli lepszych propozycji.
Polecam jeszcze sprobowac
http://prometeusz.com.pl/
ja mialem w samopomocy przez kilka lat i bylo najtaniej.
W anglii wszystkie markety banki itd maja swoje ubezpieczenia lecz za to ubezpieczenie z innych kategori pojazdow czesto nie chca uznawac (kumpel chcial dostac znizke za maksymalna znizke na traktor w polsce HAHAHA).